АСТАРТА опублікувала звіт за IIІ квартал 2008 року

14 листопада 2008 року ASTARTA Holding N.V. опублікувала звіт за третій квартал 2008 року. Доходи Холдингу за перші три квартали поточного року виросли на 30% у порівнянні з аналогічним періодом минулого року і перевищили 71 млн. євро. Прибуток до відрахування витрат за відсотками, сплати податків і амортизаційних відрахувань (EBITDA) зріс на 29% до 32,7 млн. євро, чистий прибуток - на 8% до 21,5 млн. євро. Компанія збільшила продажі всіх основних видів продукції: зернових - на 57%, цукру - на 28%, продукції тваринництва - на 32%.
У третьому кварталі 2008 року, АСТАРТА зібрала понад 265 тисяч тон ранніх зернових, а в даний час вже завершує збирання олійних і технічних культур. Середні показники врожайності в агрокомпаніях АСТАРТИ (пшениці - 52 ц/га, ячменю - 39 ц/га, кукурудзи - 71 ц/га та соняшнику - 26 ц/га) на 30% - 60% перевищують середньоукраїнські.
Завдяки збільшенню обсягу землі в оренді, інвестиціям в агротехнології, застосуванню оптимальної сівозміни та сприятливим погодним умовам в 2008 році компанія планує зібрати 390 тис. тон зернових і олійних культур, що майже в два рази більше ніж у 2007 році.
Холдинг успішно продовжує кампанію з виробництва цукру на 6-ти власних та одному орендованому цукровому заводі. Станом на 14 листопада вироблено понад 140 тис. тон високоякісного цукру. Високий врожай буряків, який в середньому склав 510 ц/га і в цілому по Холдингу перевищив 1,5 млн. тон, дав змогу забезпечити заводи достатньою кількістю сировини для виробництва запланованих 220 тис. тон цукру.
Крім того агрофірми холдингу вже закладають основу для врожаю наступного року. Закінчена посівна озимих культур на площі понад 34 тисячі гектарів (більше на 34% порівнюючи з минулим роком), підготовлено грунт і внесені добрива під посіви цукрових буряків навесні на площі понад 35 тисяч га.

"Ми задоволені результатами третього кварталу. Зараз же всі наші зусилля спрямовані на ефективну адаптацію компанії до роботи в складних умовах економічної кризи" - зазначив генеральний директор Холдингу Віктор Іванчик.