П'ять років з моменту виходу АСТАРТИ на Варшавську Фондову біржу

П'ять років тому, 17 серпня 2006 року, акції АСТАРТИ вперше торгувались на Варшавській Фондовій біржі. Цій події передували 13 років розвитку компанії та 2 роки серйозної підготовки до публічного розміщення.
"Стабільне зростання та прибутковість" - ці слова є найбільш влучним визначенням стратегії АСТАРТИ протягом останніх п'яти років. За цей період площі сільськогосподарських земель, що обробляються компанією, зросли у 2,5 рази, переробна потужність цукрових заводів - більш ніж у 2 рази, поголів'я молочних корів - у 2,5 рази.
Завдяки підвищенню ефективності і застосуванню передових технологій виробництво основної продукції зростає ще більш динамічними темпами: врожай цукрового буряку у поточному році сягне 2 млн. тон (зростання 260%), зернових та олійних - 600 тис. тон (зростання 360%), виробництво молока - 65 тис. тон (зростання 210%). Чисті активи компанії за 5 років виросли у 2,5 рази, оборот за 2010 рік перевищив аналогічний показник 2006 року більше ніж у 3 рази, а показник EBITDA - у 9 разів.
Таким чином, компанія не лише досягнула всіх цілей, оголошених напередодні IPO, але й значно їх перевищила. Динамічне зростання АСТАРТИ та висока якість корпоративного управління позитивно вплинули на ринкову капіталізацію компанії.

Віктор Іванчик, Генеральний Директор та Засновник компанії: "Минулі 5 років стали підтвердженням високої якості компанії, правильності обраної стратегії та високої кваліфікації нашої команди управлінців. В часи економічних падінь та зростання, які випали на цей період, компанія демонструвала стійкість та здатність гнучко реагувати на ринкові зміни. Ми прагнемо і надалі активно розвивати та диверсифікувати наш бізнес, нарощувати обсяги виробництва і розширяти ринки збуту. При цьому, як і раніше, наша компанія буде значну увагу приділяти питанням соціальної відповідальності, розвитку сільської інфраструктури в регіонах нашої присутності, підвищенню екологічної безпеки".