Звіт за перше півріччя 2011 року

АСТАРТА оприлюднила звіт за перше півріччя 2011 року

Основні фінансові результати

Доходи
Доходи в першому півріччі 2011 року зросли на 17% у порівнянні з аналогічним періодом минулого року та склали 116 млн. євро. Зростання доходів було обумовлено більшими обсягами продаж зернових, олійних та молока, вдалою маркетинговою політикою та сприятливими ринковими умовами.

Операційний прибуток  (EBIT) та EBITDA
Операційний прибуток зріс на 38% до 59 млн. євро завдяки зростанню доходів та зусиллям менеджменту, що спрямовані на контроль над видатками. Загальні та адміністративні видатки зменшились на 1% та склали 3,5% від доходу (4,2% у минулому році), а видатки на збут практично не змінились та склали 2,7% від доходу (3,1% у минулому році). Показник EBITDA зріс на 31% та склав 67 млн. євро. Рентабельність по EBITDA зросла з 51% до 58%.

Чистий прибуток
Чистий прибуток зріс на 39% до 57 млн. євро. Рентабельність по чистому прибутку зросла з 41% до 49%.

Основні операційні результати

Виробництво та продаж сільськогосподарських культур
У звітному періоді компанія збільшила площу оброблюваної землі до 230 тис. га, розширила парк сільськогосподарської техніки на більш ніж 300 одиниць та збільшила потужності по зберіганню сільськогосподарських культур до 360 тис. тон. Дохід за півріччя у цьому сегменті сягнув 27 млн. євро, що на 72% більше ніж за аналогічний період минулого року.

Виробництво та продаж цукру і супутньої продукції
Потужності по переробці цукрового буряку збільшені до 33 тисяч тон на добу за рахунок Новоіванівського та Савинського цукрових заводів, а також програм з модернізації інших заводів агропромхолдингу. Програма модернізації передбачає встановлення та введення в експлуатацію сучасного обладнання, в результаті чого покращаться основні виробничі показники та енергоефективність заводів. Дохід у сегменті цукру та супутніх продуктів зріс на 4% до 78 млн. євро.

Виробництво та продаж продукції тваринництва
Поголів'я корів зросло на 20%, виробництво молока збільшилося на 33% і склало 33 тис. тон. Дохід від продажу продукції тваринництва у першому півріччі 2011 зріс на 35% і сягнув 11 млн. євро.

Коментар Генерального директора, Віктора Іванчика:
"В першому півріччі 2011 року агропромхолдинг продемонстрував динамічне зростання фінансових та виробничих показників. Ми значно збільшили площі земель в обробітку, розширили парк сільськогосподарської техніки, продовжили модернізацію цукрових заводів та розвиток тваринницьких комплексів. Це створює надійну основу для досягнення тих цілей, які ми ставимо на цей рік. Водночас, наша стратегія дозволяє гнучко реагувати на можливі ринкові зміни та забезпечувати стійкість компанії в умовах економічної волатильності".