«Астарта» і «Borsch Ventures» засновують спільний агротехнологічний бізнес

Українські експерти у сфері аграрної промисловості та високих технологій - компанії «Астарта» і «Borsch Ventures» - об'єднали зусилля для виробництва та впровадження високоефективних технологічних рішень в сільському господарстві. Спільне підприємство, що отримало назву «Agro Сore» (ТОВ «Агро Кор») запускає проекти розробок у галузі інноваційних систем управління агробізнесом. На першому етапі основною базою для апробації та впровадження високотехнологічних продуктів «Agro Сore» будуть підприємства агропромхолдингу «Астарта-Київ».

Віктор Іванчик, генеральний директор «Астарта-Київ»: «Дотримуючись світових трендів, «Астарта» активно впроваджує нові технології у виробничі процеси. Завдяки цьому компанія за останні декілька років суттєво підвищила ефективність виконання польових робіт та оптимізувала використання матеріально-технічних ресурсів. Співпраця з «Borsch Ventures» відкриває нові взаємовигідні перспективи для цієї роботи, а наші спільні напрацювання дадуть учасникам агроринку доступ до якісно нового рівня управління сільськогосподарським бізнесом».

Євген Уткін, голова правління «Borsch Ventures»: «На наш погляд, сільське господарство - це єдиний сектор української економіки, який має світове значення. Крім того, якщо у фінансовому секторі і телекомі проникнення сучасних технологій наближається до 100%, то в сільському господарстві воно досить низьке. Головне багатство України - земля і талановиті люди, і вони знаходять один одного в новій індустрії - «розумне сільське господарство» (AgTech, smart agriculture). Україна як один із найбільших світових виробників здатна виростити технологічних чемпіонів вищої ліги світового бізнесу. Я впевнений, що наш спільний з компанією «Астарта» досвід дозволить створювати високоефективні інноваційні AgTech рішення як для українського, так і для глобального ринків».

«Borsch Ventures» - ініціатива високотехнологічного холдингу KM Core, спрямована на підтримку і розвиток інноваційних компаній в таких сферах, як мікроелектроніка і електроніка, нанотехнології і IТ. KM Core є піонером хай-тек індустрії в Східній Європі, з широкою географією бізнесу: Україна, Європа, США, Канада, Ізраїль.

«Астарта» - вертикально-інтегрована агропромислова компанія, яка працює в сфері цукрового і сільськогосподарського виробництва та зарекомендувала себе як стабільний, прозорий, надійний партнер і постачальник. Акції Astarta Holding N.V. з 2006 року торгуються на Варшавській фондовій біржі. «Астарта» обробляє 250 тис. га ріллі у 8 областях України, є національним лідером у виробництві цукру (8 цукрових заводів), а також одним з провідних промислових виробників молока і соєвого шроту. Крім цього, «Астарта» розвиває біоенергетичний проект з виробництва «зеленої» електроенергії з біогазу.